TESTIMONI

 BERIKUT ADALAH BEBERAPA TESTIMONI YANG DITERIMA DARI PESAKIT


HARAP MAKLUM

Berasaskan Daun Belalai Gajah, Syarikat Tenaga Jati Bumi Sdn. Bhd. (Milik Bumiputera sepenuhnya) telah menambahbaikan keatas SSG  PLUS Drink yang dijual sebelum ini dimana ianya 4 kali ganda lebih pekat, lebih mujarab, lebih cepat proses penyembuhan dan lebih menjimatkan dari keluaran sebelum ini.  Ianya juga telah dijenamakan sebagai "CLINN". Isi padu sebotol adalah 500ml. Justru itu kami tidak lagi menjual SSG PLUS Drink.

1.     PENYAKIT BUAH PINGGANG:


Saya mengalami penyakit buah pinggang, radang buah pinggang yang menyebabkan masalah dalam pembuangan air kecil. Doktor memberitahu bahawa fungsi buah pinggang saya cuma tinggal separuh sahaja, saya akan mengalami risiko jika detoksifikasi gagal.

Saya mengambil 3 biji kapsul Daun Belalai Gajah pada setiap hari, selepas 2-3 bulan, doktor mendapati bahawa bacaan toksin saya berkurang dari 270 hingga 170. Ini bermakna fungsi buah pinggang saya telah pulih.

Chong Hai Shi
Mr.Chong(son):019-377 4401

daun-belalai-gajah-abdul-karim
Saya Abdul Karim berumur 52 tahun berasal dari Puchong, Selangor. Saya telah disahkan menghidap sakit buah pinggang dan telah mengalami proses dialisis sejak setahun yang lalu. Kadar bacaan kretinin dalam darah saya paling rendah selepas setiap tiga bulan selepas dialisis ialah 1200. 
Sebelum ini saya sudah mencuba pelbagai produk yang lain untuk mengatasi masalah saya namun hasilnya agak mengecewakan. Saya mengetahui khasiat daun Belalai Gajah setelah saya menonton Program “Agro Jurnal” pada 21 Julai yang lalu di RTM 1. 
Disitu terdetik hati saya untuk mencuba produk UTURN. Saya mengambil produk UTURN iaitu SSG Plus Drink sebanyak 4 sudu besar sebanyak 3 kali sehari iaitu pagi, tengahari dan malam sebelum makan bermula pada 21 August 2013. Selepas saya mengambil SSG Plus Drink saya dapati badan saya sudah mula berpeluh dan saya sudah buang air kecil dengan lancar setelah setahun saya tidak kencing.


Sebelum mengambil produk ini, saya agak susah untuk membuang air kecil kerana ia keluar hanya setitik dua sahaja. Alhamdullillah selepas minum SSG Plus Drink sebotol kadar kretinin saya menampakkan penurunan sehingga bacaan 800 apabila saya membuat pemeriksaan pada 5 September 2013. Dan sekarang saya boleh melakukan aktiviti harian saya seperti biasa setiap kali selepas dialisis.
Saya akan terus mengambil produk UTURN dan yakin masalah buah pinggang saya akan dapat dipulihkan suatu masa nanti kerana hari ini saya telah merasai perubahan terhadap diri saya dan kehidupan harian saya.
Abdul Karim – 52 tahun
016-9096 457

2.     PENYAKIT KENCING MANIS/DARAH TINGGI:

Saya Muhamad Yunos, berumur 64 tahun. Pada tahun 2004, saya disahkan menghidap penyakit kencing manis dan darah tinggi. Dan pada tahun 2011(selepas 6 tahun), saya disahkan oleh doktor bahawa buah pinggang saya tidak berfungsi dengan baik dan doktor menasihati supaya menjalani dialysis.
Saya membuat keputusan untuk tidak menjalani dialysis dan mencari alternatif lain untuk merawat penyakit saya ini. Saya mencuba produk pati belalai gajah dalam bentuk cecair (SSG Plus Drink) dan kapsul (King Herbs).  Alhamdulillah, kaki saya dulu yang sembap dan bengkak kini sudah surut. Kencing manis saya pula terkawal (Bacaan cuma 5 hingga 6 sahaja.).

Sekarang saya boleh memandu kereta ke mana-mana saja tanpa perlu menjalani dialysis. Saya akan meneruskan pengambilan produk UTURN kerana ia terbukti dapat membantu masalah yang saya hadapi.

MUHAMAD YUNOS
017-3548056

Saya Muhammad Nur Shahir Bin Mat Husin berumur 24 tahun dari Seremban 2 telah disahkan oleh Doktor dari HKL menghidapi Diebetis sejak tahun 2009 dengan tahap kadar gula dalam darah yang sangat tinggi.
Ketika saya berumur 9 tahun, saya telah koma selama 6 bulan di Hospital Besar Seremban dan kemudian dikuarantin di Hospital Pediatrik HKL selama 1 tahun. kerana mengidap penyakit yang dipanggil APLASTIC ANEMIA iaitu kegagalan fungsi tulang untuk mengeluarkan semua jenis darah dalam badan dengan kata lain sum-sum tulang tidak bekerja. Ketika itu Doktor menyatakan saya hanya ada peluang untuk hidup sekitar cuma 20%.. Saya perlu mengambil steroid sejak umur 11 thn dan berhenti setelah umur 15 tahun.
Doktor mengesyorkan saya mengambil suntikan Insulin Cyclosporin dari Pediatrik HKL sebanyak 4 kali sehari dengan kadar 20ml pagi, 10ml tengahari, 10ml petang dan 10ml malam. Jika tanpa suntikan insulin, saya akan berasa lemah tak bermaya dan hanya tidur semata-mata.. Saya tidak mampu untuk buat sebarang kerja malah terpaksa berbaring sepanjang hari.
Namun begitu, setelah diperkenalkan dengan produk Belalai Gajah, kini saya hanya perlu ambil suntikan insulin sebanyak 2 kali sahaja dan adakalanya hanya perlu sekali sehari sahaja.
Setelah 3 bulan saya ambil produk ini, saya rasa lebih sihat dan bertenaga dan mampu membantu ibu dan ayah saya berniaga di warung kami sepanjang hari. Saya amat yakin dan berterima kasih kepada pihak syarikat kerana dapat membantu dan mengurangkan bebanan kesihatan saya hari ini.
Saya ingin menyarankan kepada orangramai terutama penghidap Diabetis supaya mencuba mengambil produk Belalai Gajah  tanpa ragu-ragu.
Sekian, inilah pengakuan saya secara sukarela tanpa sebarang paksaan oleh mana-mana pihak untuk dikongsi bersama pesakit- pesakit kronik yang lain. Selamat Mencuba.
Terima kasih.
Muhammad Nur Shahir Bin Mat Husin
No.KP: 880527-05-5277
Hp:017-6752701
sabah-snake-grass-shamsury-abu
Saya Shamsury Abu berumur 42 tahun. Saya mengalami diabetes semenjak 8 tahun dulu. Keluarga saya iaitu arwah ibu saya memang mempunyai penyakit diabetes. Diabetes membuatkan cepat letih dan marah serta kadang-kadang akan menjadi lesu. Pada peringkat awal memang saya pernah berjumpa dengan doktor dan mengambil ubat dari klinik. 
Kadar kandungan gula paling tinggi adalah 21. Walaupun saya makan ubat yang diberikan oleh doktor, kadar kandungan gula saya paling rendah adalah diantara 10 ke 12. Alhamdullillah semenjak mengamalkan produk Belalai Gajah setiap hari seperti air Uturn  Tea dan kapsul  king herbs saya mendapati kadar kandungan gula menurun di antara 6-8.

Teh Belalai Gajah memang amat berkesan pada saya dan cepat bertindak dengan badan atau buah pinggang. Sekarang setiap masa saya akan amalkan minum teh herba Belalai Gajah.Saya juga mengambil kapsul dan UTURN Plus Green Tea. Bukan sahaja dapat mengurangkan kadar gula tetapi dapat buang angin di dalam badan serta mencuci perut seperti lendir- lendir ketika membuang air besar. Sebelum ini saya pernah mencuba pelbagai produk tetapi kurang berkesan untuk mengurangkan kadar gula dalam darah. Produk UTURN mampu mengubah kesihatan saya bertambah baik. Terima Kasih.
Shamsury Abu
019-2222 166
daun-belalai-gajah-hajah-kalthom
Saya Hajah Kalthom Binti Abdul Razak berumur 73 tahun menetap di Kampung Jiboi Ampangan Seremban. Saya menghidap penyakit kencing manis lebih kurang 20 tahun. Saya hanya makan ubat hospital sahaja. Dua tahun saya mengambil insulin dengan bacaan 9-10-11. 
Sehingga anak saya Hamdan mengesorkan saya mencuba minuman UTURN SSG PLUS DRINK. Setelah habis satu botol bacaan gula dalam darah saya telah turun ke 6. 

Sehingga sekarang saya masih mengambil produk UTURN iaitu kapsul pula, alhamdullilah dengan berpantang dan mengambil produk UTURN ni bacaan gula dalam darah dapat dikekalkan ke 6. 
Terima kasih, UTURN memang berkesan.
Hajah Kalthom Binti Abdul Razak – 73 tahun
019–3676 161 (Hamdan Abdul Aziz – Anak)

lee-kee-seng

“Saya menghidapi penyakit kencing manis sejak lama lagi di mana bacaan mencecah 16. Saya cuba mengawal pemakanan, tetapi ia tidak berkesan.”
Kekecewaan saya mula berkurangan selepas mengamalkan UTURN KING HERBS Kapsul.
“Selepas mengamalkan UTURN KING HERBS Kapsul, saya berasa bertenaga dan bacaan kencing manis telahpun menurun ke tahap normal. Ia mengejutkan doktor dan saya. Saya akan terus mengamalkan UTURN KING HERBS Kapsul.”
Lee Kee Seng – 62 tahun

忧遁草胶囊-糖尿-mrs-limSaya merupakan pesakit kencing manis yang serius. Saya mula mengawal pemakanan sejak menghidapi penyakit kencing manis tetapi bacaan kencing manis masih tinggi di mana ia mencecah 16.5. Ubat diberi oleh doktor tidak dapat mengawal kencing manis saya.
“Selepas mengamalkan UTURN KING HERBS Kapsul selama 1 sebulan, bacaan kencing manis mula menurun. Saya berasa gembira dan terima kasih.
Selepas 6 bulan mengamalkan UTURN KING HERBS Kapsul, bacaan kencing manis telahpun menurun sehingga tahap normal semasa saya menjalani pemeriksaan badan dan doktor turut berasa terkejut.
Mrs.Lim – 65 tahun
012-3803 253

3.     PENYAKIT TEKANAN DARAH TINGGI/KENCING MANIS/KOLESTROL TINGGI:

Saya berumur 41 tahun menghidapi penyakit tekanan darah tinggi, kencing manis dan tahap kolestrol tinggi. Saya mula dikesan menghidapi penyakit darah tinggi lebih kurang dalam bulan Ogos 199 dan penyakit kencing manis dalam tahun 2007. Dalama masa yang sama juga dikesan tahap kolestrol yang tinggi di dalam darah.
Sehingga hari ini saya mengambil ubat-ubatan seperti berikut:
Penyakit Darah Tinggi
Amlodipine – 10mg – 1x sehari
Peridopril – 8mg – 1x sehari
Kencing Manis
Metformine – 1g – 2x sehari
Galizate – 8mg – 2x sehari
Kolestrol
Lovastatin – 20mg – 1x sehari
Pengambilan produk extrak Belalai Gajah (king herbs kapsul) bermula pada bulan Mei 2012 sehingga ke hari ini.
Dos: 1 biji pagi dan 1 biji malam.

Alhamdullilah setelah sebulan saya mengambil produk ini, ia telah menunjukkan kesan secara fisikal dimana bila saya membuang air kecil tidak lagi berbuih seperti biasa. Selepas dari itu isteri saya ( Seorang jururawat) membuat monitoring dengan mengambil sample darah bacaan setip pagi sebelum sarapan selama 5 hari dan keputusanya sangat baik di 5.80mmol hingga 5.60mmol.
Saya mengenali produk ini melalui Encik Hamzi Haron dan saya juga telah mengesorkan produk ini kepada lebih dari 10 orang kawan-kawan saya yang ada masalah kesihatan seperti saya.
Nasir Bin Musa
016-6639705

4.    PENYAKIT GOUT:

Badrun Md Nadzri
Saya Abdul Ghani Bin Karim berumur 65 tahun daripada Palong 3, Negeri Sembilan. Saya telah disahkan menghidapi penyakit Gout yang kronik sejak 3 tahun yang lepas. Sebelum ini saya menggunakan ubat tahan sakit daripada hospital dan klinik. Selain itu saya mencari alternatif lain dengan mencuba ubat-ubatan dari pelbagai jenis syarikat. Namun penyakit saya juga tidak sembuh dan kesan daripada pengambilan ubat tersebut, saya telah disahkan menghidapi penyakit kencing manis.

Pada 16.7.2013, jiran saya Roslina telah memperkenalkan saya dengan produk herba belalai gajah. Roslina syorkan saya mengambil SSG Plus Drink dan Uturn Kings Herbs.
Setelah 2 hari mencuba produk tersebut, kadar kencing manis saya menurun dan setelah 4 hari berikutnya, ketulan gout telah mengecut dan mengeluarkan asid uric yang banyak ,nanah serta darah. Dengan pengambilan produk ini juga, ia dapat mengurangkan sakit yang telah saya alami sejak sekian lama. Sekarang saya terus mengamalkan SSG Plus Drink dan Uturn Kings Herbs. UTURN ternyata hebat.
Setelah 4 hari mengambil SSG Plus Drink
sabah-snake-grass-abd-ghani-before
Selepas 3 minggu megambil SSG Plus Drink.Ketulan Gout semakin mengecut dan kering
sabah-snake-grass-abd-ghani-after
Abd Ghani bin Karim
06-4630122

Ibu jari kaki kanan saya mengalami kesakitan pada suatu malam dan saya melawat doktor pada malam itu dan doktor mengesahkan bahawa saya telah mengalami gaut disebabkan oleh asid urik yang tinggi dalam darah. Justeru, saya diberikan ubat gaut and tahan sakit, namun, kesakitan gaut bukannya sebarangan, sesiapa yang kena gaut fahamlah kesakitan itu. 
Saya terus menelefon sahabat sekolah saya En.Hazmi, beliau mengesyorkan saya mengambil dua biji kapsul daun belalai gajah setiap hari. Alhamdulillah, pada kesokan harinya, bengkak ibu jari kaki kanan semakin mengecut dan kesakitan juga berkuranggan. Disebabkan kesan ketara yang sangat memuaskan, saya terus mengambil kapsul daun belalai gajah dan kini kaki saya telah pulih dari gaut.

Saya tidak lagi mengalami masalah gaut sejak pulih walaupun saya tidak pantang dan makan apa saja yang saya suka. Dengan pengambilan produk UTURN secara berterusan, ia juga menunjukkan tekanan darah yang normal dan stabil, iaitu 130/80. Alhamdulillah, saya juga mengesahkan produk ini terbukti berkesan setelah saya memperkenalkan kepada ibubapa dan mertua saya.
Hamdan Hj Abdul Aziz
019-3676 161

daun-belalai-gajah-kencing-manis-gout-hasnan
Saya Hasnan Bin Hassan telah disahkan menghidap penyakit darah tinggi sejak lebih 13 tahun yang lalu disamping sakit gout yang amat mengganggu aktiviti harian saya. 
Saya bertemu dengan Encik Hazmi Haron dan beliau memperkenalkan saya dengan produk Kapsul King Herbs. Saya mengamalkannya pada setiap hari dengan mengambil 2 biji pagi dan 2 biji malam. Selain itu, saya juga mengambil produk SSG Plus Drink pada setiap hari iaitu sebanyak 3 sudu pagi dan 3 sudu malam. Saya mendapati darah tinggi saya telah kembali normal dari 170/90 ke 130/80. Kini saya telah bebas daripada penyakit gout dan saya meneruskan mengambil produk UTURN Belalai Gajah sehingga kini bagi mencegah penyakit darah tinggi dan gout daripada berulang lagi. Produk UTURN sangat mujarab.
Hasnan Bin Hassan
017-3560 036

5.     NEPHROTIC SYNDROM:

Saya Nur Amirah berasal dari Taman Casuarina, Paroi, Negeri Sembilan telah disahkan menghidapi masalah kesihatan diberi nama Nephrotic Syndrom sejak berumur 2 tahun lagi dan kemudian bebas sementara sehingga umur saya 14 tahun. Pada tahun 2010 yang lalu, penyakit yang sama menyerang saya lagi dimana saya mengalami masalah buang air kecil hingga menyebabkan anggota badan saya  seperti kaki & tangan bengkak dan berat badan meningkat secara mendadak. Sepanjang tempoh tersebut saya terpaksa berulang alik ke hospital setiap bulan untuk mendapatkan rawatan lanjut dari doktor di hospital.
Sekitar pertengahan Februari 2012 sehingga hujung bulan Mac 2012 saya terpaksa dimasukkan ke wad di Hospital Besar Tunku Jaafar, Seremban untuk rawatan lanjut kerana masalah kencing tak keluar. Saya terlantar di hospital tersebut selama 3 minggu dan hanya dibenarkan keluar setelah beransur sembuh dengan syarat mengulangi rawatan lanjut 2 minggu selepas keluar hospital dan dikehendaki datang untuk pemeriksaan seterusnya pada setiap bulan .
Semenjak bulan Mac 2012 sehingga awal bulan Ogos baru baru ini saya tidak lagi perlu masuk hospital setiap bulan dan menurut kata doktor saya tidak lagi perlu mendapatkan rawatan pemeriksaan doktor setiap bulan cuma perlu berjumpa dengan doktor setiap 2 bulan sekali sahaja. Manakala berat badan kini semakin turun berbanding daripada 136 kg 3 bulan lalu dan kini hanya 96 kg. Saya rasa semakin sihat dan kini sering membuang air kecil seperti orang normal.

Saya sangat bersyukur dan berasa sihat dan bebas melakukan aktiviti sukan seperti berjogging bersama rakan-rakan seperti biasa. Saya amat yakin dengan produk Uturn keluaran You Dun Chao Healthcare Products Sdn Bhd.
Terima kasih En.Hazmi dan syarikat You Dun Chao Healthcare Products Sdn Bhd kerana membantu saya dan keluarga selama ini.
Nur Amirah Binti Mohd Adi
HP: 017-3052231

6.     PENYAKIT KRONIK TIROID:

Saya menghidap sakit kronik tiroid dimana doktor juga mengesahkan ketumbuhan di belakang mata yang menyebabkan masalah melihat dan saya merasa mata saya seakan tersembul keluar. Doktor akan membuat pembedahan sekiranya ketumbuhan itu tidak sembuh. Alhamdulillah, anak menantu saya, En.Hamdan memperkenalkan daun belalai gajah mentah dan kapsul King Herbs.Alhamdulillah dengan pengambilan jus daun belalai gajah dan kapsul itu, kini saya telah boleh melihat dan bebas dari tiroid serta boleh membaca seperti sediakala. Terima kasih, produk UTURN memang serasi dengan saya.
Hj Ahmad Mustafar
019-3676 161 (Menantu – Hamdan Hj Abdul Aziz)

7.     SEMBELIT:

Saya mula menghidap penyakit sakit tulang belakang dan masalah usus pada 2007 dan mendapat cuti sakit selama 2 tahun. Saya tidak dapat bergerak dengan selesa, tidak boleh berdiri lama serta tidak boleh bersukan, asyik bergantung dengan ubat sakit. Permakanan mesti dijaga, tidak boleh makan sebarangan kerana boleh mendatangkan kesakitan pada tulang belakang.
Syukur saya bertemu dengan En.Hazmi Harun dari You Dun Chao Healthcare Products Sdn Bhd, beliau telah perkenalkan kepada saya daun Belalai Gajah bersama produk jenama King Herbs kapsul dan You Dun Chao Tea bermula pada May 2012. Syukur kepada Allah swt nampak kerana produk ini serasi pada tubuh saya. Sekarang ini saya tidak lagi bergantung pada ubat tahan sakit, malah boleh berdiri lama, bangun tidur terutama pada waktu pagi saya dapat bangun dengan selesa tidak perlu berpaut pada dinding malah boleh bersukan secara perlahan walaupun tidak secergas waktu muda-muda dulu.

Satu lagi, produk ini ia dapat memulihkan masalah sakit usus iaitu buang air besar berdarah. Hanya dalam beberapa hari pendarahan boleh berhenti dan dapat membantu mengatasi masalah sembelit. InsyaAllah.
Kepada mereka yang mempunyai masalah kesihatan, cubalah produk dari sumber daun Belalai Gajah. InsyaAllah dapat selesaikan masalah kesihatan anda. Jangan takut mencuba! Bila dah makan baru tahu HEBAT!
Badrun Md Nadzri
017-3331494

忧遁草精华液-便秘-kwai-mooi

Saya mengalami masalah sembelit sejak beberapa tahun yang lalu. Ketika ia menjadi serius, saya tidak membuangan air besar selama 3-5 hari berturut-turut.

Selepas disyorkan oleh kawan, saya mula mengamalkan UTURN SSG PLUS DRINK. Masalah sembelit semakin berkurangan, saya boleh membuang air besar hari-hari seperti biasa.

Kwai Mooi – 27 tahun
010-7660 685

sabah-snake-grass-sim-guat-poh


Saya mengalami masalah sembelit sejak lama lagi dan tidak boleh membuang air besar 4-5 hari berturut-turut. Ia amat menyeksakan.

Saya telah mencuba banyak makanan dan minuman yang dipercayai dapat membantu menyelasaikan masalah sembelit, tetapi semuanya gagal membantu.Tetapi, selepas mengamalkan UTURN SSG PLUS DRINK, ia memang dapat membantu menyelesaikan masalah sembelit.

Saya tidak dapat membayangkan bahawa UTURN SSG PLUS DRINK dapat menyelesaikan masalah sembelit saya, saya patut mengetahui produk ini sejak awal lagi kerana dengan mengamalkan produk ini, saya tidak perlu diseksa oleh masalah sembelit selama ini.

Sim Guat Poh – 52 tahun

8. PENYAKIT THALASSAEMIA:
Saya menghidapi Thalassaemia dengan kadar ferritin dalam darah yang tinggi iaitu pada bacaan 6,779. Pada bulan September tahun lalu, saya mula mengambil cecair pati Belalai Gajah (SSG PLUS) dan selepas itu, tubuhnya mula menunjukkan pemulihan dengan kadar ferritin menurun kepada bacaan 4,000 semasa ujian kesihatan dijalankan pada Oktober tahun lalu.


Ketika sakit, saya perlu mengambil darah sebanyak dua paket dua kali sebulan selain perlu menjalani rawatan mencuci darah.
Muhammad Al Saddiq Fajar

9.     PENYAKIT KANSER:

daun-belalai-gajah-noraini-binti-abas
Saya Noraini Binti Abas berumur 50 tahun berasal dari Kajang, Selangor. Saya menghidapi penyakit Fibroid dan Sis Tahap 1. Pada September 2012, saya telah disahkan oleh doktor pakar di sebuah Hospital Swasta di Kajang menghidapi ketumbuhan dalam rahim iaitu Fibroid dan Sis tahap 1 sebesar 6cm. Ketika itu, doktor mencadangkan agar saya membuat pembedahan untuk membuang ketumbuhan tersebut.

Disamping itu, doktor mendapati sel kanser saya juga telah aktif dengan kadar bacaan lebih dari 130. Saya terpaksa membuat pemeriksaan doktor pada setiap dua bulan.

Pada waktu yang sama saya dan suami mencari pelbagai alternatif lain untuk merawat penyakit saya ini . Saya telah diperkenalkan oleh Encik Hazmi Haron supaya mencuba produk Belalai Gajah jenama UTURN iaitu SSG Plus Drink pada bulan Oktober 2012.


Saya mengamalkan produk UTURN sebanyak 2 botol pada bulan yang pertama dengan mengambil sebanyak 3 sudu besar 3 kali sehari. Alhamdullilah setelah dua bulan saya mengamalkannya, saya berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan selanjutnya dan mendapati bahawa Fibroid saya semakin mengecut dan kecil sehingga 2 cm dan saya tidak perlu melakukan pembedahan lagi.

Manakala sel kanser yang aktif telah menurun pada kadar yang normal sekitar 35. Sekarang saya masih meneruskan mengambil SSG Plus Drink untuk mencegah sebarang penyakit. Dengan produk UTURN saya berasa lebih sihat dan bertenaga.

Noraini Binti Abas
019-2305 117

忧遁草精华液-舌头癌-doris phangDisahkan menhidapi kanser lidah adalah di luar jangkaan saya, namun saya masih melawan dengan penyakit kanser dengan minda yang positif.

Selepas pembuangan bahagian lidah yang mengandungi sel-sel kanser dan pemulihan lidah saya, saya mula mengamalkan UTURN SSG PLUS DRINK. Semasa saya membuat pemeriksaan badan, doktor beritahu segalanya baik-baik saja.


“Kawan memberitahu bahawa Daun Belalai Gajah membantu anti-kanser, jadi, saya nak cuba. Selepas pembedahan, saya mula mengamalkan UTURN SSG PLUS DRINK untuk tujuan pembuangan toksik dalam badan supaya sel-sel rosak menukar menjadi sel-sel sihat. Sekarang saya berasa lebih sihat dan segar.”

Doris Phang – 71 tahun
012-6651 086

sabah-snake-grass-sim-guat-yeanBacaan Antigen Carcinoembryonic (karsinogen) saya sangat tinggi dan doktor memberitahu kalau bacaan terus meningkat, saya akan menghidapi penyakit kanser tidak lama lagi.


Berita buruk ini terus mengejutkan saya. Rakan saya mengesyorkan ekstrak UTURN SSG PLUS DRINK, harap-harap ia dapat membantu menyelesaikan masalah kesihatan saya. Selepas sebulan mengamalkan UTURN SSG PLUS DRINK, doktor mengesahkan bahawa semuanya baik. Saya berasa bersyukur.
“Mengucapkan terima kasih kepada You Dun Chao Healthcare Products Sdn Bhd, Daun Belalai Gajah memang penyelamat saya.”

Sim Guat Yean – 47 tahun

sabah-snake-grass-yoke-kiew
Saya telah didiagnosis dengan kanser kolon peringkat 3 dan saya benar-benar risau apabila saya mendengar berita buruk ini.

Menurut doktor, saya perlu menjalani pembedahan dan kemoterapi untuk membuang sel-sel kanser. Bayaran perubatan adalah sangat mahal dan tidak ada jaminan bahawa saya boleh pulih sepenuhnya .

Anak-anak saya menasihati untuk mengambil Daun Belalai Gajah yang membantu melawan sel-sel kanser. Oleh itu, sebelum pembedahan, saya mula mengambil 200 keping segar Daun Belalai Gajah dan 4 sudu UTURN SSG PLUS DRINK harian.


Pemeriksaan kesihatan menunjukkan bahawa Antigen Carcinoembryonic (CEA) kembali normal selepas pembedahan. Doktor memberitahu bahawa saya boleh melangkau kemoterapi dan perlu kembali untuk pemeriksaan kesihatan secara berkala.

Saya kagum dengan keberkesanan Daun Belalai Gajah, sekarang saya pulih sepenuhnya dan berasa bertenaga!

Yoke Kiew – 58 tahun
016-633 8486
 
Saya telah pun menjalani kemoterapi sebanyak 5 kali, radioterapi sebanyak 25 kali. Saya melakukan pembedahan untuk membuangkan Esafagus pada kemoterapi yang ke-5 pada tahun 2010.Saya mengambil produk UTURN Tea, UTURN King Herbs and UTURN SSG PLUS DRINK untuk memberi tenaga selepas melakukan kemoterapi.
Jasni Bin Abd Jalil – 013-3510306

10.     LEHER BENGKAK:


Leher saya bengkak dan separuh badan terasa sakit dan sengal. Selepas mencuba UTURN SSG PLUS Drink, saya rasa badan lebih bertenaga dan tidak terasa sakit dan lenguh. Kaki sembab dan bengkak kini sudah surut. Saya akan menyambung pengambilan UTURN SSG PLUS Drink.

Puan Yang Rohimah – 019-3510259

11.     PENYAKIT DIABETES AND HYPERTENSION


Saya adalah pesakit penyakit diabetes and hypertension. Saya perlu mendapat suntikan insulin untuk mengawal kandungan gula dalam darah. Katanya, sebelum pengambilan produk UTURN (King Herbs kapsul) , kandungan gula dalam darah tidak begitu terkawal walaupun setelah mendapatkan suntikan insulin iaitu bacaan dari 20 turn sehinggap 15. Tetapi, selepas mengambil produk UTURN, saya mendapati kandungan gula dalam darah begitu terkawal iaitu dari bacaan 20 turn sehingga 7.

Saya sangat gembira dengan perubahan itu dan mengatakan produk UTURN sangat baik.
Singam A/L Ajirawellu
019-7026068

13.     SUSAH BUANG AIR BESAR/MIGRIN/DARAH TINGGI

daun-belalai-gajah-salwa
Saya Salwa Binti Ahmad berumur 47 tahun berasal dari Seremban, Negeri Sembilan.

Sebelum ini saya memang selalu susah nak buang air besar, ada masalah migren dan darah tinggi.

Saya telah mencuba pelbagai jenis ubat namun kurang berkesan. Sehinggalah saya berjumpa dengan salah seorang kawan sekolah saya iaitu Encik Hamdan dan beliau syorkan saya mencuba Jus UTURN SSG Plus Drink.

Setelah saya mencuba sebanyak 3 botol memang saya nampak produk ini betul- betul berkesan sehinggalah masalah penyakit yang saya alami sebelum ini semakin berkurangan malahan saya lebih bertenaga untuk menguruskan segala kerja-kerja rumah seharian.


Oleh yang demikian, saya sangat yakin dengan produk Uturn dapat membantu mengatasi masalah kesihatan yang saya alami selama beberapa tahun sebelum ini dan saya akan terus mengambil UTURN SSG Plus Drink tanpa ragu-ragu kerana ianya memang mujarab.

Salwa Binti Ahmad – 47 tahun
016-9096 457

14.     MASALAH HAID
忧遁草绿茶-调经-may

Masalah haid merupakan penyeksaan bagi wanita.
Saya berasa amat runsing semasa kedatangan haid disebabkan haid ringan. 
Ia menyebabkan saya amat risau tentang kesihatan badan.

Selepas mengamalkan UTURN PLUS Green Tea, ia membantu melaraskan haid saya dan tidak lagi berasa ketidakselesaan.

May – 40 tahun
016-3351 215忧遁草绿茶-调经ah-siew
UTURN PLUS Green Tea merupakan penyelamat saya. Tanpanya, Saya memang tidak tahu bagaimana menyelesaikan masalah haid saya.
Saya mengalami haid berat di mana haid datang 2 kali sebulan. Ia amat menyeksakan. Walaupun ia boleh dikawal dengan penggunaan ubat hormon, tapi ia bukan cara yang terbaik untuk menyelesaikan masalah haid saya.

Saya mula minum UTURN PLUS Green Tea selepas disyorkan oleh seorang kawan. Saya minum sebotol tiap-tiap hari dan hairannya, masalah haid saya telah hilang dan haid telah pun dilaraskan. Saya berasa sangat gembira.
Ah Siew – 45-year-old
012-3813 213

忧遁草绿茶-调经-bao-erSaya mempunyai masalah haid di mana haid tidak stabil, saya berasa amat runsing dan tidak tahu apa yang patut saya lakukan.

Mujurlah selepas minum UTURN PLUS Green Tea, masalah haid saya semakin bertambah baik dan stabil. I sangat suka rasa UTURN PLUS Green Tea yang segar, ianya rasa sedap dan sesuai untuk dijadikan minuman kesihantan.
Bao Er – 16 tahun
016-3351 215

sabah-snake-grass-ms-chong


Saya berasa amat rungsing kerana masalah haid setiap bulan. Walaupun saya telah biasa dengan masalah ini, tetapi saya masih mencari jalan untuk mengatasinya.

Sehinggalah saya diperkenalkan UTURN PLUS Green Tea di mana ia merupakan produk yang hebat. Saya minum sebotol setiap hari dan masalah haid saya telah hilang dan tidak perlu lagi menderita kerana masalah haid.
UTURN PLUS Green Tea adalah sangat senang diamalkan tanpa melalui proses yang rumit. Sebotol sehari dapat menyelesaikan masalah haid saya, ia amat menakjubkan!
Ms.Chong – 32 tahun

Screen Shot 2013-09-19 at 6.31.40 PM
Saya berasa amat runsing semasa kitaran haid saya kerana sakit perut. Saya tidak mempunyai pilihan lain tetapi mengambil cuti sakit kerana saya ingin mengelakkan ubat diberi oleh doktor kerana kesan sampingannya. 
Bos saya telah mencadangkan untuk mengambil UTURN Green Tea yang dihasilkan oleh You Dun Chao Healthcare Products Sdn Bhd kerana beberapa rakan-rakannya dengan masalah haid telah mendapat kesan positif terhadap masalah haid selepas mengamalkan UTURN Green Tea.
Disebabkan UTURN Green Tea adalah dihasilkan daripada herba semula jadi, saya telah memutuskan untuk mencubanya. Selepas mengambil UTURN Green Tea sebotol sehari, 2 minggu berturut-turut, masalah haid saya telah hilang, ia mengejut saya! Saya tidak membayangkan bahawa UTURN Green Tea dapat membantu untuk menyelesaikan masalah haid saya.


Saya amat berterima kasih atas pengesyoran daripada bos saya dan saya di sini untuk mengesyorkan produk yang hebat ini kepada mana-mana wanita yang mempunyai masalah haid untuk mencubanya tanpa ragu-ragu.
Ms.Renee – 25 tahun

15.     MIGREN

sabah-snake-grass-testimonial-sulaiman-othman
Saya Sulaiman Othman dari Sungai Buloh, Perak. Saya menghidap migren sejak berumur awal 16 tahun dan sehingga umur mencecah 40-an migren saya semakin kuat, boleh dikatakan setiap minggu saya pasti mendapat serangan migren. 
Ianya mengganggu karier saya dan aktiviti harian yang lain. Di rumah saya, terdapat pelbagai ubat penahan sakit dan pelbagai ubat lain sentiasa tersimpan termasuklah di dalam kereta.Sehinggalah saya berjumpa dengan rakan sekolah saya, saudara Hamdan. Hamdan memperkenalkan saya dengan sejenis tumbuhan yang dipanggil pokok herba Belalai Gajah. 
Pada waktu itu kepala saya sakit dan pening. Saya sempat memakan 5-6 helai daun pokok belalai gajah dan dalam masa 10 minit tanpa saya sedari sakit kepala saya hilang. Sehingga kini, atas amalan kapsul king Herbs, daun mentah serta Teh Belalai Gajah keluaran You Dun Chao saya telah melalui puasa selama sebulan di bulan ramadhan tanpa mengalami serangan migren.

Alhamdullilah dengan izin Allah kesihatan saya bertambah baik.Terima kasih UTURN.
Sulaiman Othman
019-2166 618

16.     PENYAKIT KULIT PSORIASIS

daun-belalai-gajah-psoriasis-1
Saya Rohaida Binti Haron berumur 48 tahun. 
Saya telah menghidap penyakit kulit Psoriasis sejak saya berumur 27 tahun. Lebih daripada 20 tahun saya saya hanya makan ubat gatal dan sapu krim. Selepas 2 minggu saya mengambil kapsul King Herbs sebanyak 2 biji sehari saya mendapati gatal-gatal dan kulit saya yang kemerah- merahan dan bersisik telah mula berkurangan. 
Sehingga kini saya mengamalkan makan kapsul King Herbs keluaran UTURN dan kulit saya semakin licin dan bersih serta saya tidak mengalami kegatalan lagi. Saya amat bersyukur kerana masalah penyakit kulit Psoriasis saya telah dapat diatasi dengan mengambil kapsul King Herbs yang telah diperkenalkan oleh Hazmi Haron. Terima Kasih UTURN.

Selepas menggunakan produk uturn. Kesan gatal dan kemerah merahan telah hilang.
daun-belalai-gajah-psoriasis-2

Rohaida Binti Haron
013-3564 979


Catatan:

Bagi pesakit-pesakit kanser walaupun telah mencapai ke tahap 4, janganlah berasa gusar atau susah hati, setiap penyakit pasti ada ubatnya. apa yang penting adalah mencari penawarnya. disini saya amat mengesyorkan agar mencuba produk keluaran kami yang berasaskan "DAUN BELALAI GAJAH" yang amat terkenal serta mujarab untuk keseimbangan kesihatan juga penawar bagi pengidap semua jenis kanser dan lain-lain penyakit kronik, gaut, buasir dan sebagainya....

BAGI MEREKA YANG TIDAK ADA APA-APA PENYAKIT, KAMI AMATLAH MENGSYORKAN MINUM UTURN TEA SEBAGAI AMALAN HARIAN DIMANA INSYAALAH IA DAPAT MELINDUNGI DIRI DARI MENDAPAT SEGALA MACAM PENYAKIT YANG TIDAK PERNAH TERFIKIR OLEH KITA.